2012. április 9., hétfő

T-17



A cím megtévesztő lehet. Aki nem értené, azt jelenti, ennyi nap van hátra a draftig és idejét láttam kicsit megnézni mely posztokra kik a legesélyesebbek.

A csapat hiányposztjairól egy korábbi bowl.hu-s cikkemben már írtam, az idei offseason eseményeit röviden LFL kollégám összefoglalta. Ezek után lássuk mik a legvalószínűbb verziók az első körös választásnál.

 Lehetséges verziók 1/13-ra.

Támadófal
1.       Riley Reiff (OT, Iowa): nagy szerencse kellene, mivel a második legjobbnak tartott tackle az idei drafton és van minimum három olyan csapat, akik a Cardinalsnál előbb választanak és szükségük lenne egy jövőbeni kiváló vak oldali tacklere.
2.      Jonathan Martin (OT, Stanford): a profik között inkább jobb oldali tackle lesz és inkább a futások segítésében jeleskedik a gyors pass rusherek ellen gondjai lehetnek.
3.      David DeCastro (OG, Stanford): Adam Snyder tud RT-t játszani, így nyugodt szívvel lehetne választani DeCastrot, aki már most hatlmas segítség lenne a futójátéknak, mivel a draft legjobb futást segítő guardja (passzok ellen gyengébb, de nem katasztrófa).
4.      Mike Adams (OT, Ohio State): Nagy kérdőjel, hogy a gyenge lábmunkája és technikája miatt hova kerül és képes lesz-e fejlődni. Ha igen akkor a vak oldalon is évekig stabil kezdő lehet.

Elkapó
1.      Michael Floyd (Notre Dame): Larry Fitzgerald mögött nincs igazi második számú elkapó. Ealry Doucet és Andre Roberts sem azok. Ne lepődjön meg senki, ha Floyd lesz a Cards választása ezzel újabb célpontot biztosítva a Kolb-Skelton párosnak.

Külső pass rusher linebacker
(Személy szerint nem örülnék egy ilyen választásnak az első körben, de mivel kevesen vannak a csapatban erre a posztra, így úgymond kötelező belevennem a felsorolásba)
1.      Melvin Ingram (South Carolina): 2010-ben kilenc, míg tavaly 10 sacket jegyzett. Az se biztos, hogy beválna.
2.      Courtney Upshaw (Alabama): Az egyik legjobb védelemben játszott 3-4-es rendszerben, tehát papíron nem lenne nehéz a váltás az egyetemi és a profi világ között.

Lejjebb cserélni az 1/13-at és begyűjteni egy extra 2. körös picket.
Ha esetleg úgy vélik Whisenhunték, hogy kimentek azok az emberek, akiket elsősorban kiválasztanának ugyanakkor hátrébb is elérhető lesz, a következő opció és van olyan csapat, aki érdeklődik (és jó ajánlatot tesz) a 13-as választási jog iránt, akkor lehetséges egy csere. Ezzel valószínűleg egy 2. körös picket is szerezhetne a csapat, ami idén nincs köszönhetően a tavalyi Kevin Kolb cserének.

Hirtelen felindulásból ezek lennének a saját terveim. A kommentekben nyugodtan jöhetnek az észrevételek, ötletek, kritikák.

6 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Én is úgy vélem hogy nagyon hiányozni fog a második körösünk. Ha nem lesz bent sem Martin, sem DeCastro - Reiff tutira kimegy 13-ra - simán "letrade" és másodikban egy WR. Elsőben semmi esetre sem húznék, mivel sok jó elkapó van most terítéken. A legjobb üzlet egy kezdő szintű RT + 2. pick lenne az 1/13-ért, de ezt szerintem ez csak álom.

    Üdv silent

    VálaszTörlés
  2. Talán még Cordy Glenn felférne a listára. Reiff nagy álom, ha nem mákoljuk be, akkor tényleg talán a trade down lenne a legjobb megoldás. Kicsit még sok a need, és elég gáz, hogy nincs 2. körös.

    VálaszTörlés
  3. Van egy olyan érzésem, hogy Reiffért és DeCastroért sem fogunk feltradelni, mondjuk örülnék neki :) Floyd simán benne van a pakliban, de én először inkább az O-Line-ot oldanám meg, LB draftnak meg én sem örülnék az első körben, inkább később, vagy a FA piacról valami veteránt :)

    VálaszTörlés
  4. Mindenképp OT-ra van szükség! Bár szinte lutri, hogy marad-e bent értelmes OT, mert tényleg hiányposzt...
    Amennyiben kimennek én csak lefelé tradenek tudnék örülni és akkor elfogadnék első, második körös OT, WR draftot.
    A LB-k (Acho, Washington, Scho...) szerintem faszák annyira, hogy nem kell 1 körben húzni.

    VálaszTörlés
  5. Én nem emlékszem Whiz-től fel/le trade-re, viszont általában a BPA szerint húz. (lásd tavaly első, második kör: finoman szólva sem a legnagyobb need volt a CB és RB, de azt mondták, hogy Peterson-t és Williams-et kvázi "nem lehetett bent hagyni".)
    Ebből én arra következtetek - persze lehet, rosszul -, hogy amennyiben nem lesz bent első körös OT 1/13-nál, akkor húzzuk a legjobb bentlévőt.

    VálaszTörlés
  6. Ha úgy vesszük akkor nem is olyan rossz taktika, a mindenkori legjobb elérhető játékos kiválasztása, de igazából szerintem a védelem sokat fog fejlődni az előző szezonhoz képest, és a támadófal sem lehet rosszabb sokkal. Talán ha letradelnénk, akkor tudnánk húzni akár egy jó szintű elkapót, és egy másod vonalas OT-t, vagy G-t, amivel a támadójátékunk sokat javulhatna. Szeretem Roberts-et, de nem lenne rossz egy jobb kvalitású elkapó helyette. Persze ha Breaston-t nem engedtük volna el, akkor nem lenne miről beszélni.

    VálaszTörlés